Archive for the ‘Bicara’ Category

Senarai Pengedar Mindatif Plus sehingga 2013

Assalamualaikum wbt.

Terima kasih rakan yang melawat blog saya ini. Seperti sedia maklum saya telah bertukar alamat blog ke hafizulhalim.wordpress.com. Namun disebabkan masih ramai pembaca yang link kesini, saya update sedikit informasi disini untuk kebaikan bersama.

Alhamdulillah sehingga hari ini ramai rakan baru yang berminat untuk mencuba dan menjadi pengedar untuk produk MindatifPlus ini.

Dikesempatan ini saya ini listkan senarai pengedar yang berdekatan dengan tempat saudara/i.

Untuk pengetahuan, bukan semua kawasan ada pengedar produk ini, justru sesiapa yang berminat untuk dapatkan produk ini boleh terus hubungi mana-mana pengedar yang berdekatan atau saya untuk dapatkan produk mindatif plus ini.

Sekiranya ada pengedar yang belum ada nama beliau dalam list dibawah, mohon maklumkan saya melalui email atau sms. Maaf atas kekurangan terima kasih atas support dan kerjasama.

** Senarai pengedar ini bukan direct dari company. Harap maklum.. Juga senarai pengedar ini boleh dirujuk di page atas..

STOKIS DAERAH KUANTAN: (Kampung Padang)

En Halim Mohamad dan Pn Zaiton Abd Jalil

Alamat: No 50-A Lorong Mahmud 2,Kampung Padang, Kuantan, Pahang.

Tel: (013-9060415 / 09-5513879)

***

Pengedar MindatifPLUS @ HafizulHalim

Zon Pantai Timur:

Pahang

1. Cik Mazlia bt Halim (019-9273463) Area bandar Kuatan, Pahang

2. En Abd Malek Awang Kechik(017-9064331) Paloh Inai, Pekan, Pahang.

3. Puan Saripah Zakaria (019-9184248)
Kuala Lipis, Pahang.

4. Puan Nor Ilyana Muda (013-2750626)
PAKR Kuala Tembeling, JerantutPahang. **PENGEDAR TERBARU**

Terengganu

1. En Mohd Zulkifli Ismail (013-9261110)
Kg Penunjuk, Kijal Kemaman,Terengganu.

Kelantan

1. En Mohd Ghalil B Abdul Rahman (014-8426137)
Manik Urai- Kuala Krai,Kelantan. **PENGEDAR TERBARU**

Zon Utara:

Kedah

1. Puan Noor Aziah Hashim (013-4304817)
Taman Ria Mesra, Batu 5, Gurun Kedah.

2. Abdul Rozak Yaakob (013-4444790)
Kulim Hi-Tech, Kulim Kedah. **PENGEDAR TERBARU**

Pulau Pinang

1. En Mohd Ibrahim Ahmad (0194723638) Alamat: Penaga Seberang Perai, Pulau Pinang.

Perak

1. En. Anuar Abdul Rashid (012-2909587)
Kampong Gajah, Perak.

2. Encik Hamdan B Hj Abdul (012-5257887)
Seri Manjung, Lumut & Setiawan, 
Perak.

3.Puan Rahayu Adnan (017-5581351)
Kg Jana Baru, Kamunting Perak

4.Hazirah Mohd Yusoff (013-4316070)
Lot 6850, Kampung Petalin Baru, Bidor,Perak.

5.Nor Rehan Aziz (013-5153025)
No 118, Rumah Awam Bt 4, Kemunting Perak. **PENGEDAR TERBARU**

6. Noorasmah Zainal Abidin (019-5577071)  **PENGEDAR TERBARU**

No 14, Taman Sri Chandan, Bukit Chandan, Kuala Kangsar Perak.

Zon Pantai Barat:

Selangor Dan Kuala Lumpur

1. Puan Maznah Mahad (0166776967)
Kuala Lumpur

2. En Azhan B. Jaafar (0133074002)
Tanjong Karang, Selangor

3. En Mohd Yunus B Selamat (013-2117043)Kajang/ Gombak, Selangor.

4. En Abd Azis Hashim (013-3904138)
Batu Cave dan sekitarnya, Kuala Lumpur.

5. Puan Nurita Jumri (013-3932271)
Seksyen U12, Shah Alam, Selangor.

6. Encik Anuar Ahmad (019-4169710 / 019-5599710)
Taman Seri, Telok Datok (Banting/ Kuala Langat). **PENGEDAR TERBARU**

 

Zon Selatan:

Johor

1. Puan Ila (0177736174)
Taman Sri Pulai dan UTM Skudai, Johor atau boleh dapatkan di kedai Q-FINN SHOPPE (Tmn Sri Pulai Perdana) 10am-10pm.

2. Puan Haslinda Ahmad (019-7833415)
Taman Pontian Utama, Pontian, Johor.

Negeri Sembilan

1. Puan Nor Azian Abdul Ghani (019-9731701)
Jempul, Bahau, Negeri Sembilan. **PENGEDAR TERBARU**

Zon Malaysia Timur

Sarawak

1. En Wan Fauzi (0168647664)
Petra Jaya, Kuching, Sarawak

2Encik Sakawi @ Sarkawi B Hj Talip (014-8936944)
Bintulu, Sarawak.

Sabah

1. Puan Faridah Hj Jamil (012-8104338) ** No Baru Beliau
Taman Bahagia, Jln Airport Sandakan, Sabah

2. Puan Salwa A Yusop (0168294052)
Papar, Sabah

3. Kamaruddin Ariff (014-5510108)
Felda Sahabat, Lahad Datu, Sabah. 

4.En Mansur Bahari, (014-6748328)
Beaufort, Sabah

5. Puan Neslin Jepson (019-5817004)
Keningau, 
Sabah

6. Puan Siti Haja Mohammad (013-5450363)
Taman Bukit Permata, Kinabatangan, Sabah.

7. En Mohd Sabarjoo Abd Rahman (013-8812747) dan Cikgu Rahmah (014-8388469)
Telupid, Sabah.

8. Puan Julia Abd Hakim (08-9675658/ 019-8824387)
Tadika Islam Pintar, Taman Rajawali, Sandakan Sabah.

9. PIRIN BINTI BERANGIN (019-8227347)
Kota Kinabalu, Sabah**PENGEDAR TERBARU**

10. Puan Aima (013-8608476)
Inanam, Kota Kinabalu, Sabah. **PENGEDAR TERBARU**

Bertukar alamat website…

Assalamualaikum wbt dan salam tahun baru 2012..

Alhamdulillah segala puji bagiNya yang memberi rahmat dan kasih sayang kepada kita untuk terus hidup dimuka bumi Allah ini.

Selawat dan salam atas Rasul junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W..

2011 telah pergi meninggalkan kita dan kini kita berada pada tahun 2012.

Semalam adalah sejarah, hari ini kita melukir sejarah dan esok tiada siapa tahu.

Hari ini buat pertama kalinya saya ingin melukir sejarah apabila ingin memaklumkan bahawa blog saya ini http://wakseman.wordpress.com ini secara rasminya akan bertukar kepada blog saya yang baru setelah 2 tahun lebih bertapak dalam dunia blogger.

Rakan-rakn tidak perlu bimbang kerana semua informasi dalam blog wakseman ini telah di pindahkan kedalam blog saya yang baru.

Mengapa saya mengubah alamat blog saya ini?

1. Pertamanya nama blog ini sangat unik dan mungkin boleh menjadi kekeliruan atau kesukaran rakan-rakan untuk mengingat nama blog saya.

2. Orang mungkin salah faham nama pemilik blog ini adalah orang jawa atau indonesia kerana nama wakseman itu sendiri. Padalah penulis blog ini adalah rakyat Malaysia Melayu. hehe…

3. Saya ingin menjenamakan blog saya sendiri, walaupun ianya tidak seberapa kandungannya. :)

Alamat blog terkini:

Mulai 2012, insyaAllah saya akan memulakan aktiviti berblogger di alamat blog saya yang baru iaitu http://hafizulhalim.wordpress.com

Jangan segan-segan untuk singgah di blog saya ini.. :)

Adios~

11.11.11 sangat bermakna….

Assalamualaikum wbt semua…

Hari sudah 13.11.11…

Tarikh 11.11.11 dah berlalu 2 hari lepas.. hehe..

Sudah pasti ramai yang menjadikan tarikh yang sangat cantik tersebut sebagai detik-detik yang manis dalam hidup seperti majlis pertunangan, pernikahan, dan lain-lain lagi.. :)

Dan setiap orang ada reason tersendiri memilih tarikh tersebut..

Tahun ini sangat istimewa bagi saya pada tarikh tersebut kerana…

1. 11.11.11 jatuh pada hari Jumaat (Penghulu segala hari)

2. 11.11.11 menandakan sudah genap 1 tahun saya bekerja.. :) hehe..

Itu sahaja yang istimewa mahu dikongsikan bersama disini..

Apa detik manis yang berlaku pada anda pada tarikh tersebut??

Boleh sharekan disini.. :)

..Salam Aidilfitri..

Alhamdulillah….

Telah genap sebulan berpuasa.. Kini telah tiba hari raya…

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir dan Batin kepada semua kenalan saya dan tidak lupa juga kepada pembaca di blog ini..

“Maaf sudah lama tidak update disebabkan laptop saya hilang apabila rumah sewa dipecah masuk beberapa bulan lalu..”

Terima kasih kepada rakan-rakan yang memberi komen di blog ini.. :)

Akhir kata Selamat Hari Raya.. Jemput datang rumah.. :)

Life is What You Give

Kita tidak pernah terfikir dan berfikir tentang hal ini…

Saya juga tidak terfikir sehingga pada hari selasa (17hb May 2011) yang lalu saya mendengarnya dalam slot motivasi pagi di radio IKIM.FM..

Isunya simple sahaja..

“Life is what you give..”

Inilah kehidupan…

Saya tertarik satu contoh peristiwa yang berlaku kepada ustaz tersebut dimana satu hari ketika beliau belajar di Arab, gurunya meminta wang kertas 1 dinar dan kemudian menconteng duit tersebut dan sign diatasnya.

Kemudian gurunya meminta beliau membelanjakan duit tersebut pada hari  itu  juga. Apabila duit tersebut kembali semula ke tangan ustaz barulah beliau diminta menghubungi gurunya semula untuk mendapatkan sebab atas tindakan gurunya itu.

Maka ustaz membelanjakan duit itu dengan membeli anggur disebuah kedai dalam kuantiti yang banyak. Maka duit yang berconteng dilipat cantik dan dibayar bersama duit lain. Ustaz kemudian menunggu sehingga berminggu minggu, bilakah tuan kedai tersebut akan memulangkan duit yang telah diconteng kepadanya.

Disebabkan sudah terlalu lama, maka ustaz terlupa akan duit yang diconteng itu. Setelah hampir dua bulan, pada satu hari ketika ustaz menaiki sebuah teksi, disebabkan tiada duit kecil, maka ustaz membayar tambang sebanyak 5dinar. Pemandu teksi memulangkan baki wang dan tanpa melihat jumlah baki, ustaz terus masukkan duit ke dalam poketnya.

Sampai dirumah, apabila diperiksa duit dalam koceknya alangkah terkejutnya beliau apabila wang yang pernah diconteng oleh gurunya 2 bulan lepas kini kembali semula ke tangan beliau. Lantas ustaz segera telifon gurunya menyatakan hal tersebut.. Dan akhirnya…

Pengajaran yang mahu diberikan adalah “Life is What U give..”

Jika kita memberikan manfaat kepada masyarakat, kita akan dapat manfaat bersama. Namun jika kita beri mudarat kepada masyarakat, lambat laun kita akan terkena semula..

Ibarat pepatah menyebut..

“Hidup ibarat roda yang sentiasa berputar, adakala kita diatas dan adakala kita dibawah..”

Maka sama-sama kita fikirkan… :)

Akhir kata…

“Hiduplah untuk memberi sebanyak–banyaknya dan bukan untuk menerima sebanyak-banyakknya..” Frasa dalam movie laskar pelangi..hehe

Selamat kembali ke Johor..

Alhamdulillah.. Pukul 6.30petang tadi selamat sampai ke tanah Johor..

Esok akan mulakan rutin biasa.. Bekerja dan terus bekerja..

Dulu ada kawan saya cakap saya nie workaholic..  Betui ka? Saya pun tak tahu..hehe..

Buka email yahoo yang dah berzaman tak buka..Sekarang saya lebih banyak guna gmail. Sebab tu yahoo terabai.. Bila buka banyak spam.. Dah clear kesemua hampir 900 email spam.

Kemudian check semua email lama. Saya tertarik dengan email sorang kawan. Dia kata joinla komuniti di inteam.com.my, banyak info menarik..

Saya buka website inteam tersebut dan melihat-lihat artikel yang dipost disana. Memang banyak menarik seperti di iluvislam.com juga..

Saya tertarik satu artikel ini.. Saya ambil beberapa frasa yang menarik untuk diletakkan disini.. (Nanti saya boleh selalu bace..hehehe..)

“Cintailah ia dalam diam dari kejauhan dengan kesederhanaan dan keikhlasan…
Ketika cinta kini hadir tidaklah untuk Yang Maha Mengetahui saat secercah rasa tidak lagi tercipta untuk Yang Maha Pencipta izinkanlah hati bertanya untuk siapa ia muncul dengan tiba-tiba… mungkinkah dengan reda-Nya atau hanya mengundang murka-Nya…

Jika benar cinta itu karena Allah maka biarkanlah ia mengalir mengikuti aliran Allah karena hakikatnya ia berhulu dari Allah, maka ia pun berhilir hanya kepada Allah..

Cukup cintai ia dalam diam…
bukan karena membenci hadirnya…
tapi menjaga kesuciannya
bukan karena menghindari dunia…
tapi meraih surga-Nya
bukan karena lemah untuk menghadapinya…
tapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus dan menyelusup..

Cukup cintai ia dari kejauhan…
karena hadirmu tiada kan mampu menjauhkannya dari cobaan
karena hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan
karena hadirmu mungkin saja kan membawa kelekaan kpd hati-hati yang terjaga…

Cukup cintai ia dengan kesederhanaan…
memupuknya hanya akan menambah penderitaan
menumbuhkan harapan hanya akan mengundang kekecewaan
mengharapkan balasan hanya akan memnambahkan kebahagiaan para syaitan…

Cukup cintai ia dalam diam dari kejauhan dengan kesederhanaan dan keikhlasan…
karena tiada yang tahu rencana Tuhan…
mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk
atau membeku dengan perlahan
karena hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikan…
serahkankan rasa yang tiada sanggup dijadikan halal itu pada Yang Memberi dan Memilikinya
biarkan ia yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya…

“Barangsiapa menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga.” (Umar bin Khattab ra.)”

Karya: mimosa_mango

p/s: Rakan-rakan pun boleh buka website inteam.com.my untuk membaca artikel menarik disana.

Selamat hari pekerja dan selamat kembali bekerja..hehehe.. :)

Update: Dah berada dirumah..

Alhamdulillah…

Semalam bertolak dari Johor selepas maghrib lebih kurang 7.30mlm ke Kuantan. Konvoi berdua dengan kawan yang balik Kuala Terengganu..

Walaupun penat bekerja belum hilang, tapi semangat nak balik kerumah memadamkan kepenatan bekerja..hehe..

First time sebenarnya drive malam, lebih-lebih lagi perjalan jauh lebih 400km.. Alhamdulillah tiada masalah, tambahan jalan lengang tiada banyak kenderaan. Maka boleh “meluncur” lebih sikit.. Sedap juga perjalanan waktu malam, sejuk dan tidak banyak kenderaan..

Cuma saya risau mengantuk… Alhamdulillah semalam tidak mengantuk. Tetapi perut bernyanyi kencang kelaparan..Mana tidaknya, balik kerja hanya beralaskan sekeping roti dan neslo ais sebelum bertolak. Sempat singgah di Petronas beli coklat cadbury dan air 100plus mengisi perut..

Dalam perjalan, terlintas ingin singgah makan di Mersing atau Endau. Tapi teringatkan pesan sorang pakcik yang biasa memandu bas express waktu malam. Katanya jika nak memanju jauh, jangan makan makanan berat. Nanti berat mata dan mudah mengantuk.. Saya ambil pesanan ini sebab tidak pernah drive waktu malamkan. Alhamdulillah selesa memandu semalam.. :)

Hari ini, di rumah…..

1. Makan kenduri kahwin jiran sekampung

2. Beli 4 ekor ikan gapi jantan untuk di tambah dalam kolam saya tu. Dah beranak pinak. Cuma ada corak yang kurang menyerlah. Cari baka jantan yang cantik tadi.. Dengan harapan akan lahir generasi yang cantik-cantik..hehee…

3. Ke Jom Heboh dengan akak dan adik-adik. Jalan-jalan tengok gerai jualan. Shopping air dutch lady je tadi.. hehe..

Malam ini?? Lepak tengok tV je nanti..hehehe..

Ok.. Maaf jika tiada apa yang menarik.. Terima kasih sudi membaca.. Alang-alang bace, komen sikit pun boleh.. :)

Adios.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 41 other followers