Menangani Masalah Anak Nakal

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera..

 

Hari-hari menjelang peperiksaan UPSR/PMR/SPM semakin hampir. Bagi ibu bapa yang mempunyai anak yang bakal menduduki UPSR/PMR/SPM tahun ini, saya pasti ada ibu bapa yang risau akan prestasi anak-anak mereka sekiranya masih belum memuaskan. Bagi pelajar-pelajar sendiri pasti bimbang tidak cukup masa untuk ulang kaji semua mata pelajaran.

Disini saya ingin kongsikan kebaikan satu produk homeopati yang terbaik untuk pelajar dan ibu bapa. Saya pasti ada ibu bapa telah mencuba pelbagai produk kesihatan untuk tingkatkan kecemerlangan anak-anak. Kadang-kala ada ibu bapa yang kurang bernasib baik kerana produk yang diberikan belum menampakkan hasil. Saya mohon ibu bapa jangan cepat berputus asa. Mungkin produk tersebut tidak sesuai dengan anak-anak tuan/puan atau tindakbalas produk agak perlahan.

Ada juga ibu bapa yang berusaha menyediakan pelbagai makanan tambahan untuk kecemerlangan anak-anak, namun yang sedihnya anak-anak tidak minat untuk memakannya. Mereka sering kali terlupa untuk mengambil supplement ini setiap hari.

Ada juga beberapa pelanggan saya membeli produk ini tetapi selepas itu menyerahkan bulat-bulat kepada anak untuk makan. Tidak memantau dan memberi perhatian kepada anaknya sama ada memakannya setiap hari atau tidak. Disini satu kerugian kepada ibu bapa kerana produk tersebut tidak dimakan oleh anak-anak. Untuk pengetahuan tuan/puan dan rakan-rakan sekalian, supplement seperti ini perlu diambil setiap hari untuk menampakkan kesan yang terbaik kepada si pemakan.

Jesteru itu, saya memohon agar sekiranya ada anak-anak atau pelajar yang tidak mahu makan sebarang produk tambahan seperti ini setiap hari, saya lebih suka sekiranya tuan/puan tidak membeli produk yang bakal saya maklumkan ini. Bukan apa, satu kerugian kepada ibu bapa membeli namun anak-anak tidak makan. Maka khasiat produk ini tidak dirasai oleh pelajar itu sendiri.

Bagaimana perubahan bakal dilihat apabila peraturan pemakanan tidak di patuhi? 🙂

Insyaallah setelah mencuba produk ini, pelajar akan menampakkan prestasi dalam pelajaran mereka. Saya bercakap berdasarkan pengalaman saya sekeluarga dan juga rakan-rakan pelanggan yang lain setelah mencuba produk ini. Bukan direka-reka semata-mata untuk melariskan jualan produk ini.

Cuma saya mohon, sesiapa yang berminat ingin mencuba produk ini;

 1. Bersabar dan menggunakan produk ini setiap hari kerana perubahan yang berlaku ada yang cepat dan lambat. Semua dengan izinNya.
 2. Sentiasa memantau anak-anak supaya makannya setiap hari dan jangan biarkan mereka mengambil sendiri sekiranya mereka liat untuk makan.
 3. Jangan cepat berputus asa sekiranya belian pertama masih belum menampakkan perubahan yang ketara. Amalkan selama paling tidak 3 bulan berturut-turut.
 4. Sekiranya tuan/puan mempunyai ramai anak-anak, berilah kepada seorang anak yang paling bermasalah atau ingin mengambil peperiksaan terlebih dahulu. Lihat perubahan seorang anak yang ini dan jangan dikongsi dengan adik-adiknya yang lain terlebih dahulu.
 5. Membeli atas dasar suka dan yakin dengan produk kami dan bukan sekadar ingin cuba-cuba (ada rasa was-was).
 6. Pastikan memakan produk ini mengikut cara mengambilannya setiap hari.

 

InsyaAllah produk yang bakal saya perkenalkan ini mampu membantu  pelajar yang bermasalah seperti berikut:

 • Pelajar yang lambat pandai membaca walaupun telah berumur 7 tahun.

 • Pelajar yang lemah dalam pelajaran.

 • Kanak-kanak yang susah bangun pagi atau meragam di awal pagi.

 • Pelajar sukar fokus di dalam kelas atau di tempat kerja.

 • Pelajar kurang minat membaca dan lebih bermain.

 • Pelajar yang mengalami masalah sukar mengingat atau menghafal.

 • Pemarah/pemalu/tiada keyakinan diri/hyperaktif/gementar.

***

Mungkin ada rakan-rakan akan fikir ini hanyalah sesuatu yang mengarut, bohong atau gimik sahaja.. Tetapi sila berikan saya masa 2 minit.

Dalam masa yang singkat ini saya cuma ingin menerangkan bagaimana produk ini dapat membantu enik/puan. Saya minta encik/puan membaca dulu penerangan saya dengan fikiran yang terbuka. Lepas itu encik tentukan produk ini sesuai dengan situasi encik ataupun tidak. Sekiranya rakan-rakan tidak percaya, tidak perlu membaca sehingga ke akhir page ini. 🙂

_____________________________________________________________________________________________

Sebelum itu, disini saya ingin bawa satu FAKTA tentang tahap pendidikan di negara kita yang saya ambil dari beberapa akhbar tempatan.

~~~

Noh: 162,000 pelajar sekolah buta huruf tahun lalu

Seramai 162,000 pelajar sekolah rendah dan menengah di seluruh negara didapati tidak menguasai 2M iaitu tidak tahu membaca dan menulis pada tahun lalu.

Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Noh Omar berkata, daripada jumlah itu 120,000 adalah murid sekolah rendah dan bakinya pelajar sekolah menengah.

Katanya, jumlah pelajar sekolah rendah yang buta huruf itu merupakan 2.2 peratus daripada jumlah keseluruhan pelajar sekolah rendah pada tahun lepas.

…berita penuh di MalaysiaKini Artikel bertarikh 24 Mei 2006

~~~

Kerajaan gagal tangani pendidikan, lebih 100 ribu gagal kuasai 3M

KANGAR, 27 Julai (Hrkh) – Kegagalan lebih 100 ribu pelajar sekolah rendah untuk menguasai kemahiran Membaca, Menulis dan Mengira (3M), jelas membuktikan kelemahan kerajaan dalam menangani isu pendidikan negara ini.

Di Parlimen minggu lalu, Timbalan Menteri Pelajaran, Dato’ Hon Choon Kim, mendedahkan bahawa seramai lebih 100 ribu pelajar sekolah rendah masih gagal menguasai 3M.

Menurut Hon lagi walau bagaimanapun , bukan semua dari jumlah 100 ribu itu tidak dapat menguasai kesemua ketiga-tiga kemahiran itu. Ada pelajar yang mungkin hanya gagal dalam satu atau dua kemahiran sahaja tetapi termasuk dalam angka 100 ribu itu .

…berita penuh di harakahdaily.net Artikel bertarikh 27 Julai 2006

~~~

Guru punca pelajar gagal kuasai 3M?

KUALA LUMPUR 14 Feb. – Pendedahan 60 peratus pelajar tahap satu di sekolah seluruh negara masih belum dapat menguasai kemahiran asas membaca, menulis dan mengira (3M) oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam mengejutkan rakyat negara ini.

Ahli-ahli akademik menyatakan mereka sangat terkejut dengan pendedahan tersebut dan berharap satu tindakan yang serius dan komprehensif perlu diambil oleh kerajaan bagi mengatasi masalah itu.

…berita penuh di Utusan Malaysia Artikel bertarikh 14 Feb 2010

~~~

Bagaimana perasaan kita apabila mendapati masih ramai pelajar-pelajar di negara kita di luar sana yang masih tidak mengenal 3M!

 

Untuk pengetahuan rakan-rakan sekalian, hari ini kesemua yang kita makan atau guna telah melibatkan bahan kimia atau pengawet (makanan segera atau sejuk beku). Ini akan meninggalkan kesan yang amat buruk kepada saraf-saraf dalam badan kita, saraf tidak dapat berfungsi dengan baik. Ini boleh menyebabkan kita lemah dan lesu, tiada daya tahan serta risiko serangan penyakit. Kita teramat perlu mengambil altenatif bagi memulihkan atau memelihara sel saraf kita agar dapat berfungsi dengan sempurna bagi menjamin kesejahteraan dan keceriaan hidup.

Mindatif PLUS adalah dijamin seratus peratus suci dan halal. Amat berkesan dan tidak mengandungi bahan kimia, pengawet dan dadah. Tiada kesan sampingan kepada pengguna, tidak membahayakan kesihatan dan tidak menimbulkan ketagihan.

***

Saya percaya encik/puan yang pertama kali mendengar produk ini pasti masih dalam ragu-ragu akan keberkesanan dan khasiat produk ini. Saya juga  pada mulanya tidak percaya akan kelebihan produk ini. Saya mula tergerak hati mencuba produk ini 3 bulan selepas mengetahui tentang produk ini.

***

salam…selama 4 bulan amalkan mindatif plus,alhamdullilah ingatan anak semakin baik walau baru berusia 2thn 5bulan..apa yang diajar senang diingati. sekarang kakak pula mencuba produk nie. untuk satu family… alhamdulilah jugak ada perubahan positif. Apa-apa pun tawakal kepada Allah.. dengan Izinnya.. alhamdullilah.

Oleh: Puan Marliza – Sg Petani 9/6/10..(Beliau komen di post Minda Sihat Anak Cemerlang)

***

Apabila belajar mengaji, sama ada orang tua, dewasa atau kanak-kanak, mereka mudah ingat dan cepat khatam Al-Quran.

 

 

Disini saya listkan 10 KHASIAT atau KELEBIHAN produk ini yang membuatkan orang ramai terus menggunakan produk ini sehingga hari ini.

 

1. Produk ini dapat membantu MEMUDAHKAN BANGUN TIDUR dan cergas sepanjang hari

2. Membantu mengelakan nyanyuk & pelupa

3. Membantu MENGUATKAN DAYA INGATAN DAN HAFALAN.

4. Membantu menghilangkan perasaan gemuruh, takut dan panik.

5. Produk ini juga dapat membantu MERANGSANG MINAT UNTUK BELAJAR

6. Membantu mengelakan demam, gastric, pening, resdung dan alahan.

7. Membantu memperbaiki emosi lebih seimbang (mengelak panas baran / pemarah)

8. Membantu MENINGKATKAN FOKUS semasa dalam kelas, kreativiti & kekuatan berfikir

9. Merawat sistem darah, sistem saraf dan sistem imun tubuh

10. Membantu menghilangkan keletihan dan kelesuan fizikal dan mental

 

***

PUAN ROSMIZA, MERSING JOHOR:

Anak saya darjah 2, semenjak mencuba seminggu dan mengamalkan MINDATIF PLUS, Alhamdulillah Dengan Izin ALLAH SWT anak saya menjadi seorang yang aktif, mudah bangun tidur & sudah berani tampil kehadapan menunjukkan karisma dirinya. Anak saya yang darjah 6, seorang yang hyperaktif (tak dapat dikawal) Alhamdulillah sekarang ini sudah berubah dengan mendengar kata & arahan yang diberikan oleh saya & guru disekolah. Terima kasih MINDATIF PLUS.

 

 

Saya ingin menambah lagi satu testimoni. Dari Aizan, pelajar UTM Skudai. Pelajar ini mula mengunakan produk ini pada 7/1/2010. Sebelum ini beliau pernah mencuba produk homeopati yang lain. Ini kali pertama beliau mencuba produk  Mindatif Plus pula. Pada akhir bulan Januari, saya sms beliau bertanyakan perkembangan beliau setelah menggunakan produk ini. Alhamdulillah, beliau sangat terkejut dengan kesan perubahan yang sangat cepat dapat dilihat pada dirinya. Beliau mudah bangun tidur, sebelum subuh pun beliau sudah terjaga dengan sendiri. Study beliau pun semakin okay. Apabila membaca beliau mengakui beliau senang mengingat berbanding sebelumnya.

***

Lihat Apa Kata Pengguna Lain Tentang Produk Ini.

TESTIMONI Pelajar UTM Skudai, Johor.

Salam, saya ada mencuba produk ini untuk diri saya sendiri, buat pengetahuan semua, saya pelajar tahun akhir jurusan Pengurusan Teknologi di Fppsm, UTM Skudai. Setelah mengambil produk ini selama kira2 sebulan, saya merasakan perubahan dalam diri dan minda saya. Saya lebih fokus dan bersemangat untuk belajar. Daya ingatan saya pun bertambah baik dan juga saya mampu untuk stay malam yang sebelum ini saya tidak mampu untuk melakukannya. saya juga sekarang sentiasa dapat bangun pagi dengan bagitu cergas sekali. Terima kasih kerana memperkenalkan produk ini dan bersyukur kepada Allah s.w.t di atas perubahan yang saya alami ini. Saya sangat berpuas hati.Terima kasih.

Oleh: Rahiesyam UTM (8/3/2010)

***

Bagaimana pendapat rakan-rakan setelah membaca testimoni pengguna kami?

Adakah rakan-rakan merasakan produk ini sesuai untuk anak-anak atau diri sendiri??

***

Untuk makluman semua, produk ini sesuai diambil oleh semua lapisan masyarakat tidak mengira bangsa dan agama. Bukan khas untuk pengguna Islam sahaja. Warga Cina, India, Khadazan, Dusun dan lain2 juga boleh mencuba.

***

Apakah kandungan produk ini?.

Untuk pengetahuan encik/puan, produk ini mengandungi:

Calcium Fosfat Membina tulang yang kuat, aktif, dan cergas serta meredakan lemah dan sengal-sengal tulang
Kalium Fosfat Membina sel-sel neuron otak untuk menguatkan ingatan,kepekaan, meningkatkan kecerdasan fikiran dan menguatkan hafalan
Magnesium Fosfat Mengelakkan penyakit sawan, memulihkan kelesuan otak dan menguatkan sel-sel saraf tunjang
Natrium Fosfat Menguatkan jantung untuk mengelakkan perasaan gementar, malu, pemarah, takut, dan panik
Ferum Fosfat Menambah dan menguatkan sel plasma darah agar nutrient oksigen dapat dihantar lebih sempurna ke seluruh badan

 

Pemberitahuan: Kuantiti dalam jadual diatas adalah kuantiti yang lama. Kuantiti produk terkini 1 botol besar: 240 biji dan 1 botol kecil: 110 biji. Pengurangan kuantiti disebabkan harga kos meningkat. Kualiti produk masih terjamin.

 

Disini saya ingin maklumkan betapa produk ini sangat jimat untuk diambil oleh rakan-rakan sekalian.

Sekiranya rakan-rakan ada anak-anak yang berumur 3-5 tahun (bersekolah di tadika) dan masih belum lancar mengenal huruf, mengeja, membaca atau mengira bolehlah membeli produk ini. Kerana apa? Sekiranya membeli 1 botol besar untuk seorang anak bersekolah di tadika, produk ini mampu bertahan selama lebih kurang 120 HARI atau lebih kurang 4 bulan!! InsyaAllah dalam masa 120 hari ini anak-anak tuan/puan akan mampak perubahan ketara dalam pelajaran mereka.

Sekiranya anak tuan/puan sekolah rendah, 1 Botol Besar mampu bertahan selama 60 hari atau 2 bulan! Harga produk ini hanya RM28 sebotol besar dan mampu bertahan 2 bulan untuk pelajar sekolah rendah. Sangat jimat! Sekiranya tuan/puan mempunyai ramai anak, berilah kepada anak-anak yang ingin mengambil UPSR sahaja pun sudah memadai. Sekurang-kurangnya dapat membantu anak tuan/puan untuk lebih cemerlang dalam UPSR nanti.

Tiada yang lebih mengembirakan ibu bapa dan pelajar apabila mereka mendapat keputusan peperiksaan yang baik. Jadi mengapa perlu berkira untuk kecemerlangan anak-anak. Tuan/puan lebih mengetahui prestasi pelajaran anak-anak tuan puan dari saya.

Anak-anak, bila dari kecil ibu bapa tidak kesah result mereka lulus atau tidak, apabila mereka masuk ke sekolah menengah, mereka akan abaikan pelajaran juga sebab mereka tahu ibu bapa mereka tidak kesah pun result dapat berapa. Adakah kita mahu pelajar hari ini bersikap begitu??

***

Buat sahabat sekalian…

Saya pasti ada yang akan bertanya, cepat ke kesan setelah mencuba produk ini?

Begini rakan-rakan sekalian, cepat @ lambat kesannya bergantung pada sistem antibodi seseorang dan anugerah Allah SWT. Ada pelanggan saya yang mencuba 2 minggu sudah nampak kesan dan ada juga yang mencuba selama 3 atau 4 bulan baru nampak kesan. InsyaAllah berkesan, jika diambil secara berterusan & cara pengambilan yang betul. Semuanya dengan izin Allah.


Adakah Encik/puan mempunyai anak yang bakal mengambil UPSR, PMR atau SPM tahun ini??

Sesiapa yang bakal menduduki peperiksaan UPSR/PMR/SPM, saya ingin sarankan menggunakan produk ini mulai bulan ini sehingga habis exam secara berterusan setiap hari. InsyaAllah keputusan adik-adik akan ada peningkatan.

***

 

PENGHANTARAN MENERUSI…


***

Harga produk untuk ke Brunei / Singapura / Indonesia / Thailand

1 Botol Besar = RM35

1 Botol Kecil = RM20

Kos penghantaran pos laju:

Brunei dan SingapuraRM50
Thailand dan IndonesiaRM70

***

p/s: Encik/puan boleh berpakat dengan rakan kerja atau saudara encik/puan untuk dapatkan produk ini pada kuantiti 4 botol besar atau lebih. Encik/puan dapat jimat kos penghantaran..

***

BERMINAT??

Hubungi saya Mohd Hafizul 013-7019350 atau email hafizul0922@gmail.com

Atau terus klick di bawah untuk cara bayaran.


 

***

Selain itu rakan-rakan juga boleh mendapatkan produk ini melalui pengedar-pengedar saya diseluruh Malaysia seperti yang tertera dibawah :


~Hazirah Mohd Yusoff (013-4316070)
Lot 6850, Kampung Petalin Baru, Bidor, Perak
PENGEDAR TERBARU!!

~Puan Rahayu Adnan (017-5581351)
Kg Jana Baru, Kamunting Perak
PENGEDAR TERBARU!!

~Puan Julia Abd Hakim (08-9675658/ 019-8824387)
Tadika Islam Pintar, Taman Rajawali, Sandakan Sabah.

~Encik Anuar Ahmad (019-4169710 / 019-5599710)
Banting/ Kuala langat

~Encik Sakawi @ Sarkawi B Hj Talip (014-8936944)
Bintulu, Sarawak. 

~Encik Hamdan B Hj Abdul (012-5257887)
Seri Manjung, Lumut & Setiawan, Perak.

~Puan Nurita Jumri (013-3932271)
Seksyen U12, Shah Alam, Selangor.

~En Mohd Sabarjoo Abd Rahman (013-8812747)
Telupid, Sabah.

~En Abd Azis Hashim (013-3904138)
Batu Cave dan sekitarnya, Kuala Lumpur.

~En Anuar Abdul Rashid (012-2909587)
Kampung Gajah, Perak.

~Puan Siti Haja Mohammad (013-5450363) Taman Bukit Permata, Kinabatangan, Sabah.

~En Mohd Zulkifli Ismail (013-9261110)
Kg Penunjuk, Kijal Kemaman, Terengganu.

~En Abd Malek Awang Kechik (017-9064331) Paluh Inai, Pekan, Pahang.

~En Mohd Yunus B Selamat (013-2117043) Kajang/ Gombak, Selangor.

~Puan Noor Aziah Hashim (013-4304817)
Taman Ria Mesra, Batu 5, Gurun, Kedah.

~Cik Mazlia Halim,(0199273463)
Area Bandar Kuantan, Pahang

~En Mohd Ibrahim Ahmad (0194723638)
Penaga Seberang Perai, Pulau Pinang

~Puan Ila (0177736174)
Taman Sri Pulai dan UTM Skudai, Johor

~Puan Maznah Mahad (0166776967)
Kuala Lumpur

~En Azhan B. Jaafar (0133074002)
Tanjong Karang, Selangor

~En Wan Fauzi (0168647664)
Petra Jaya, Kuching Sarawak

~Pn Faridah Hj Jamil (0138335950)
Kinabatangan Sandakan, Sabah

~Pn Salwa A Yusop (0168294052)
Papar, Sabah

~Puan Nor Azian Abdul Ghani (019-9731701
Felda Sahabat, Lahad Datu, Sabah.

~En Mansur Bahari, (014-6748328)
Beaufort, Sabah

~Puan Neslin Jepson (019-5817004)
Keningau,
Sabah

~Puan Haslinda Ahmad (019-7833415)
Taman Pontian Utama, Pontian, Johor.

***

** SENARAI PENUH PENGEDAR TERKINI; MOHON RUJUK PAGE SENARAI PENGEDAR.

Yang belum ada pengedar di kawasan mereka boleh terus hubungi dan membuat tempahan kepada saya..:)

Note: Sekiranya pengguna mendapati ada kes pengedar menjual produk ini lebih mahal daripada harga yang terdapat pada botol, sila maklumkan segera kepada saya.

***

Encik/puan bimbang dengan kaedah penghantaran??

Disini saya tunjukkan bukti kaedah penghantaran dan pembungkusan kepada pelanggan saya. Diharap dapat menambah kepercayaan semua.

Tempoh Penghantaran: 2-7 Hari bekerja 2-5 hari bekerja

Penghantaran melalui Pos Malaysia: Pos Laju

Sudah membuat keputusan??

***

Akhir sekali, izinkan saya untuk memperkenalkan diri..

Siapa saya??

Saya Mohd Hafizul Bin Halim, dahulu penuntut tahun akhir (kini baru habis pada 22hb April 2010) di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Skudai Johor dalam bidang chemical engineering dan berasal dari Kuantan Pahang. Yang sebelah saya nie, sebenarnya adik bongsu saya..tahun nie amik UPSR.:)

Sebelum ini, saya tidak pernah mengamalkan pengambilan apa-apa makanan tambahan. Keluarga saya pun tidak di dedahkan dengan khasiat makanan tambahan. Maklumlah duduk di kampong, jarang mengetahui khasiat produk seperti ini.

Sehinggalah pada tahun ke-3 pengajian di UTM, saya melihat satu iklan produk makanan tambahan dengan harga berpatutan, sesuai di ambil oleh setiap lapisan masyarakat terutama pelajar dan keluarga berpendapatan rendah atau sederhana. Kebetulan saya ada sepupu yang mempunyai masalah bangun pagi, dan lemah dalam pelajaran di tadika. Saya dan keluarga mengambil keputusan mencuba produk ini pada awal tahun lepas Alhamdulillah dengan izin Allah, terdapat perubahan positif kepada adik beradik dan sepupu saya selepas mengamalkan produk ini.

Di blog perniagaan ini, saya ingin berkongsi khasiat produk ini kepada semua rakyat malaysia khasnya kepada semua muslim di negara ini. Saya menjual bukan kerana keuntungan semata-mata, tetapi saya ingin berkongsi kebaikan dan khasiat produk ini agar semua mendapat manfaat yang sama. Testimoni-testimoni yang saya paparkan bukan gimik jualan untuk memperdayakan encik/puan untuk membeli produk ini. Tetapi ini adalah testimoni ikhlas dari semua pengguna mindatif plus yang ingin berkongsi kebaikan dan keberkesanan produk ini setelah mereka mencuba produk ini.

Apa yang saya dapati, kebayakkan ibu bapa mengalami masalah yang hampir sama terhadap anak-anak mereka. Ada ibu bapa yang telah mencuba pelbagai produk lain untuk anak-anak mereka namun masih belum serasi dengan anak-anak mereka apabila produk yang diberikan kurang menampakkan kesan yang terbaik.

Oleh itu, saya menyeru dan menyarankan para ibu bapa, pelajar yang menghadapi masalah seperti diatas, mari mencuba produk Mindatif Plus ini. Demi kebaikan anak-anak encik/puan dan diri pelajar sendiri.

Saya hanya mampu menawarkan produk yang terbaik ini kepada encik/puan atau saudara/i, encik/puan yang perlu membuat pilihan yang terbaik untuk anak-anak encik/puan.

Berikut adalah lain2 info yang PERLU DIBACA dalam post di blog ini, sila klik pada pautan tersebut:

1. Kelebihan membaca surah Al-insyirah ketika mengambil Mindatif Plus

2. Homeopati: Satu penjelasan.. (Berkenaan Isu Produk Adi Putra)

3. Mengapa orang ramai mempercayai produk Mindatif Plus?

4. Petua untuk mendapatkan kesan maksimum apabila mengamalkan mindatif plus

5.Produk Mindatif Plus dah dapat kelulusan KKM ker?? New!!

Tunggu..!!

Dapatkan tips2 belajar dan mendidik anak-anak dalam post artikel terbaru saya di blog ini..Semoga info2 disini membantu tuan puan dan pelajar2 sekalian..


Normal

0

false

false

false

EN-US

X-NONE

X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

 

 

 

Produk: MINDATIF PLUS

·

100%

produk muslim bumiputera.

·

Buatan

Malaysia

·

Dijamin

Halal

·

Tiada

bahan kimia digunakan.

·

Kaedah

perubatan ISLAM. Diisi dengan surah al-fatihah, yaasin, al-insyirah dan

zikir ilmu.

·

Mengandungi

sucrose dan mineral semulajadi.

Advertisements

97 responses to this post.

 1. Posted by amylyssa on September 18, 2013 at 11:25 PM

  aslkm.sya nak tnya adakh produk ini msih aktif lg?

  Reply

 2. Hi there, I enjoy reading through your post. I wanted to write a little comment to support you.

  Reply

 3. salam..brpa kos klu nak jadi agen?

  Reply

 4. Posted by erin on July 10, 2012 at 10:17 AM

  Adakah produk ini masih aktof atah wujud di pasaran sbb apa yg saya nmpak hanya lah komen dan testimoni byk dari thun 2010sahaja. mf bertanya.. salam

  Reply

  • Produk masih aktive dipasaran. Testimoni ya masih 2010 kerana sekarang saya tidak update blog dan mendapatkan testimoni baru. Alhamdulillah kepada yang serasi dan nampak kesannya masih meneruskan mengamalkan produk ini. Namun ada juga yang hanya sekadar mencuba dan berputus asa ditengah jalan. Untuk ibu mengandung, boleh diambil selepas kandungan 4 bulan ke atas. Kesan kepada bayi, saya belum ada testimoni dari pengguna yang mengamalkan semasa mengandung dan anak selepas dilahirkan lagi. Sukar untuk memberi komen.. InsyaAllah mudah2an ada kesan baiknya..

   Reply

 5. Posted by erin on July 10, 2012 at 9:54 AM

  salam…. maaf bertanya…. boleh ke kalau ibu mengandung makan produk mindatif ini dan adakah ia berkesan terhadap anak yg dikandung itu? mohon jawapan segera. terima kasih wassalam.

  Reply

 6. Posted by noor on March 1, 2011 at 12:14 PM

  saya nak tya kalau selepas makan prodak ni anak-anak saya suka makan kismis.. boleh ke? nak tanya mcm mana nak jd pengedar? t.kasih

  Reply

  • @noor: Tiada masalah selepas makan produk ini ditambah dengan kismis atau madu dan sebagainya. Cuma minuman bergas, teh, kopi dan nescafe sahaja di elakkan 1/2 jam sebelum dan selepas mengambil produk ini. Untuk jadi pengedar, syarat pengedar ada minimum order untuk setiap kali belian @ tempahan apa bila menjadi pegedar. Harga pengedar detail boleh hubungi telefon saya. 🙂

   Reply

 7. Posted by Kpah on December 17, 2010 at 12:28 PM

  Saya berminat nak cuba produk ini untuk anak dulu dan klu sesuai nak jd pengedar. Boleh terangkan syarat2 untuk pengedar…

  Reply

  • Terima kasih Kak Pah kerana melawat blog saya dan berminat untuk mencuba produk ini dan berminat untuk mengembangkan produk ini dikawasan akak nanti.

   Syarat untuk menjadi pengedar adalah perlu membuat belian minimum sebanyak 20 botol untuk setiap kali tempahan. Harga untuk pengedar, sila check email. 🙂 Terima kasih..

   Reply

 8. Tahniah kepada wakseman.satu produk yang bagus.ibubapa patut membeli mindatif ini sebagai supplement anak-anak anda…Jadi bila minda anak anda dah terbuka maka ilmu yang dipelajari di sekolah senang masuk..Bila keadaan ini berlaku anak-anak memerlukan satu medium output learning yang berkesan bagi memantapkan skill dan ilmu yang dipelajari di sekolah.Sekarang bukannya masa untuk membeli buku latihan dalam kuantiti yg banyak ataupun membuat nota yang panjang berjela.Tetapi yang sekarang latih anak-anak anda buat soalan latih tubi past year exam dan trial exam dan mengikut masa sebenar exam.Saya mempunyai koleksi kertas soalan sebenar kementerian pendidikan 16 tahun ke belakang untuk semua subjek bagi pelajar UPSR,PMR,SPM.Petua Amalina sendiri buat soalan past year 6 tahun kebelakang.JadI sesiapa yang berminat boleh email kepada saya di muhammadfarid.7078@yahoo.com ataupun 0127443510.Dengan adanya Mindatif dan kaedah pembelajaran output saya insyaAllah anak-anak anda cemerlang di dalam peperiksaan..Investment untuk anak-anak anda untuk kedua-dua produk ini adalah sangat berbaloi dengan apa hasil yang akan tercipta.All the best.

  Reply

  • Terima kasih En Farid.. 🙂

   Mengambil suppliment Mindatif plus + Membuat latih tubi set-set soalan iAllah akan membantu pelajar untuk lebih bersedia untuk hadapi exam. Ibu bapa juga dapat melihat sendiri peningkatan prestasi anak-anak selepas menjawab set-set soalan latih tubi dan past year tersebut.

   Pelajar-pelajar MRSM, SBP dan asrama lain semuanya didedahkan dan diberi menjawab banyak set-set soalan peperiksaan. Pelajar sekolah harian juga perlu menjawab banyak set soalan. 🙂

   Masih sempat lagi untuk pelajar bangkit, selagi pelajar tidak berputus asa dan terus mencuba serta berazam nak cemerlang. 🙂

   Reply

 9. Posted by siti hajar noordin on August 4, 2010 at 1:15 PM

  assalamualaikum…
  sy nak tnya…
  sy pelajar stpm..
  boleh ke saya guna produk ni???

  Reply

  • wslm siti hajar..

   Maaf baru berkesempatan online hari ini.. Produk ini sesuai untuk semua peringkat umur.. Jadi awak pun boleh beli dan gunakan produk ini. Bukan untuk pelajar sekolah rendah atau budak kecil sahaja.. =) Pelajar STPM atau IPT atau dewasa juga boleh makan..

   Reply

 10. salam, akak nak order untuk anak lelaki yg akan menduduki pmr di mrsm gemencheh. buat masa ini akak ada beri dia memoplus gold dan air safron 30 juzuk tok guru. boleh tak akak beri dia sedangkan dia masih menggunakan produk2 yg lain tu. memandangkan masa sudah hampir ke pmr iaitu pada 6 Okt 2010, boleh kan ia memberi kesan kepada anak akak (dia mempunyai masalah susah bangun pagi, kurang tumpuan/fokus dan kurang berkeyakinan, sering menjadi mangsa buli di sekolah)

  Reply

  • Assalamualaikum wbt akak Roslina.

   Berkenaan anak akak, tiada masalah mengamalkan mindatif plus bersama produk lain. Kerana ada pelanggan saya di Kuantan yang mengamalkan Mindatif Plus + Jus tok guru dan alhamdulillah lagi cepat dan baik perubahan setelah mengamalkannya. IAllah setelah mengamalkan mindatif boleh membantu bangun tidur lebih mudah, membantu meningkatkan tumpuan atau fokus dalam kelas. Cuma berkaitan kena buli tu saya rasa dia perlu sesuaikan dengan rakan2 disana. Perlu mesra dengan lebih ramai kawan, iAllah dia tak jadi bahan buli pelajar lain.

   Akak dan suami juga boleh mengamalkan mindatif plus kerana produk ini sesuai untuk semua lapisan masyarakat. 🙂 IAllah boleh membantu akk, cuma perubahan untuk org dewasa ada kalanya lewat lambat sedikit berbanding pelajar. Selagi akak istiqamah makan, iAllah Allah akan bantu akak juga.. Tips saya untuk akak bangun awal pagi, niat sebelum tidur untuk bangun awal pagi, iAllah akak terjaga nanti. 😉

   Reply

   • Sedikit info untuk rakan2 sekalian. Minggu lepas ada sahabat yang berniaga tudung depan gerai saya di pasar malam bukit rangin kuantan membeli untuk mencuba produk mindatif plus untuk anak2nya. Hari ini apabila kami membuka gerai jualan disana, beliau datang kepada kami dan terus memuji produk ini. Katanya anaknya yang gagap selepas mencuba produk ini seminggu, Alhamdulillah dah tak gagap. Semuanya dengan izin Allah SWT. Allahuakbar! Segala pujian kepada Mu merahmati produk ini kepada semua pengguna yang benar2 memerlukan dan bertawakkal kepada-Mu Ya Allah.. Kami bersyukur..Namun saya memohon maaf kerana tidak ingat nama beliau untuk nyatakan disini.

    Reply

 11. Posted by ummi on July 25, 2010 at 5:15 PM

  ubat nie slamat dmkn ke klu org yg ade pnyakit cm kncg manis,darah tggi atau len2..

  Reply

  • IAllah selamat ummi digunakan oleh mereka yang berpenyakit sebab kandungannya hanya mineral semula jadi. Produk ini iAllah tiada kesan sampingan, atau ketagihan. Atau ummi boleh merujuk Dr terlebih dahulu bertanya sama ada pesakit boleh mengamalkan produk homeopati atau tidak.

   Reply

 12. Posted by zuraini on July 13, 2010 at 8:42 AM

  saya lihat tidak ade pengedar mindatif di melaka. boleh tak tuan syorkan mana2 orang perseorangan atau pengedar yang bole dihubungi

  Reply

  • Stakat ini saya tidak kenal mana2 pengedar yang berhampiran untuk menghantar terus produk kepada awk.. Maka mereka terpaksa pos juga produk kepada awk nnt. Awk membeli melalui saya terus, saya akan membuat penghantaran ke alamat awk. Biasanya melaka 1 hari produk dah sampai. Jika bersetuju, awk sms saya 0137019350

   Reply

 13. Posted by Suhazriana on July 6, 2010 at 10:59 PM

  Saya ingin bertanya….
  1) Jika saya pengamal ubat dari hospital boleh ke makan Mindatif dan bagaimana cara nyer.
  2) Boleh perempuan mengandung makan Mindatif
  3) Adakah pengamal pil diet mengambil Mindatif dan bagaimana cara nyer.
  4) Apakah website khas untuk produk ini

  Reply

  • Terima kasih atas pertanyaan tersebut. berikut jawapan saya:
   1. Boleh. Cuma nasihat saya sekiranya makan ubat hospital dahulu jarakkan masa antara ubat hospital dan mindatif dalam 1 atau 2 jam. Atau boleh mengambil produk mindatif plus dahulu dan selepas 5-10 minit ambil ubat hospital pula.

   2. Perempuan mengadung 4 bulan keatas boleh mengambil produk ini.
   3. Saya tidak pasti pelanggan saya yang lain ada mengamalkan pil diet atau tidak. Tetapi mindatif hanya diambil pada sebelah pagi dan malam sahaja. Selang masa diantaranya boleh mengambil pil diet insyaAllah.
   4. Saya mohon maaf sekiranya blog saya bercampur pelbagai artikel lain. Buat masa ini website khas berkenaan mindatif dari pihak syarikat belum ada. InsyaAllah akan datang saya akan usahakan membuat satu website khas berkenaan mindatif plus dan khasiatnya..Nanti saya akan maklumkan dalam blog saya ini. Blog2 pengedar lain tentang mindatif plus ada di luar sana. Cuna search mindatif plus di google insyaAllah ada blog2 berkenaan mindatif plus. 🙂

   Reply

 14. Posted by adila on July 3, 2010 at 2:10 PM

  jika saya dah amalkan supplement 2 selama beberapa bulan… kemudian sudah nampak perubahan dalam diri saya… selepas itu, saya berhenti mengamlkan supplement tersebut… adakah nanti akan memberikan side effect sekiranya saya berhenti memakan supplement tersebut???

  Reply

  • Maaf adila lmbt reply. Contohnya selepas awk habis exam, awak nak stop makan. Ianya tiada masalah. Dia tiada ketagihan atau kesan2 lain. Awk seperti keadaan biasa sahaja.. Normal..=) Cuma daya hafalan awk atau tumpuan akan menurun sedikit demi sedikit menjadi normal seperti org biasa yang tidak makan suppliment ini. Sbbnya zat2 atau mineral dalam badan akan sentiasa berkurang setiap hari jika kita tak ambil. Maka ia lama2 jd normal seperti sebelum kita tidak mengambil apa2 suppliment. Contohnya seperti vitamin C, A dan lain2 vitamin. Dia tiada kesan lebih buruk dari itu..

   Reply

 15. Posted by adila on July 3, 2010 at 1:50 AM

  kalau mkan supplement nie… ade side effect x???
  n, memang betol2 berkesan ke???

  Reply

  • InsyaAllah tiada side effect sbb bahan digunakan dari unsur mineral semulajadi.
   Alhamdulillah, mereka yang mengambil secara berterusan telah menampakkan kesan perubahan yang baik. SemuaNya dengan izin Allah megikut kesesuaian individu dan kesabaran mereka.
   Ada yang cepat, dan ada yang lambat..
   Biasanya kanak-kanak lebih cepat nmpak perubahan berbanding remaja or dewasa..

   Reply

 16. Posted by rose on June 29, 2010 at 8:47 AM

  ubat ni diluluskan oleh kementerian kesihatan ke?

  Reply

 17. Posted by hazza on June 23, 2010 at 3:48 PM

  assalamualaikum..sy skrg form 5..nk mnduduki spm.btol k produk nie brkesn?mcm mne sy nk beli?sy duduk di KL area danau kota..boleh sy tahu brpkh jumlh smuanye trmsuk dgn pos hntr?

  Reply

  • wa’laikumussalam wbt..

   Maaf lewat reply pertanyaan awk.. insyaAllah berkesan. Paling dekat adik saya darjah 6 tahun, alhamdulillah cikgu2 sekolah kata adik saya minat belajar, cepat untuk belajar bab baru dalam kelas berbanding kawan2 yang lain. Keputusan peperiksaan alhamdulillah no 1 dalam keseluruhan kelas selalu. Cuma pemakanan dan pengambilan perlu berterusan. Macam awk nak SPM perlu makan lebih sikit mindatif plus ini setiap hari dalam 5 biji 2 kali sehari, insyaAllah akan lebih cepat nampak perubahan. Kawasan awk berdekatan dengan mana-mana pengedar saya tak?? Jika dekat, boleh beli melalui mereka.
   Kos penghantaran RM2/botol, jika awk nak beli 1btol=RM30, 2btol=RM60, 3btol=RM90 (btol besar). Cadangan saya awk ambil 2 botol besar untuk permulaan.

   Reply

 18. Posted by fadlishah on June 17, 2010 at 2:20 PM

  asslamualaikum…

  bley sy tnya ubat ini dlm bentuk apa…sama ada bentuk kapsul ke tablet atau dalm bentuk kismis seperti produk tok guru……

  tima kash….

  Reply

  • Wa’laikumussalam wbt..

   Bentuk produk bulat2 kecil sahaja dan rasanya manis berwarna putih. Saudara boleh lihat dalam gambar di atas. Ada bentuk isi produknya..

   Reply

 19. Posted by jedijohor on June 17, 2010 at 1:32 PM

  eh, betul ke ni? nak beli cmner ek?

  Reply

 20. Posted by khuzaimi on June 11, 2010 at 6:47 PM

  assalamualaikum ,

  saya berminat dengan produk ni, boleh saya terus ke rumah di kg.padang untuk membelinya, saya dekat saje,kat maran.boleh ke.
  t.kasih.

  Reply

  • Waalaikumusalam wbt..

   Boleh takda masalah..Di alu-alukan..=) Tapi mohon telefon dulu bila dah nak sampai, takut saya atau family takda dirumah..

   Reply

 21. Posted by aqilah94 on May 28, 2010 at 2:55 AM

  assalamualaikumwarahmatullah….

  sya pljr maahad mahmud kulim.sya ada trbca artikel d ats.erm..sya brmint dgn produk nie.tp sya xmau dptkn produk nie mnggunkn pos laju.dkt homeopati kulim ada xjual produk nie?sya amt brhrp produk nie..syukran..assalamualaikum..

  Reply

  • waalaikummussalamwarahmatullah.. trima ksih krana brmnat.. tpi maaf ya cik/puan,di kulim tiada pngedar untuk produk ni.. kami memang akn pos produk tu guna pos laju.. boleh sy tahu,knapa cik/puan tak mhu dpatkan mlalui pos laju?

   Reply

  • assalamualaikum.. maaf ya cik/puan.. sy baru lihat senarai pngedar sy.. salah seorangnya ada di kedah tapi dia berada di gurun la.. jauh tak dari tempat cik/puan? kalau dekat,cik/puan boleh la contact pngedar sy tu.. terima kasih..

   2010/5/28 Mohd Hafizul

   > waalaikummussalamwarahmatullah.. > trima ksih krana brmnat.. tpi maaf ya cik/puan,di kulim tiada pngedar untuk > produk ni.. > kami memang akn pos produk tu guna pos laju.. boleh sy tahu,knapa cik/puan > tak mhu dpatkan mlalui pos laju? > > >

   Reply

 22. Posted by hamdan on May 27, 2010 at 9:39 PM

  salam en mohd hafizul,

  bagaimana caranya & syarat pembelian minimum untuk saya menjadi pengedar di DAERAH MANJUNG PERAK

  Reply

  • syarat pembelian minimum nak jadi pngedar just kena beli mindatif sebanyak 20 botol.. kiranya boleh la kalau nak beli 10 botol besar,10 botol kecil.. dengan itu kami akan bagi dengan harga pengedar la kepada tuan/puan..

   Reply

 23. Posted by shahir on May 25, 2010 at 12:40 PM

  saya masih ragu ragu tentang produk ini adakah ia mempunyai lesen dari kementerian kesihatan.
  sekadar bertanya?

  TQ

  Reply

  • Terima kasih shahir atas keperihatinan tentang hal ini. Sehingga hari ini kelulusan masih sedang di proses. Saya juga menunggu berita baik ini dari pihak syarikat. InsyaAllah tidak lama lagi.
   Namun encik tidak perlu ragu akan produk ini kerana produk ini di buat oleh ahli doktor-doktor homeopati Malaysia dan Dr tajuddin juga telah berpengalaman lebih 15 tahun dalam perubatan homeopati. Ilmu beliau dalam bidang homeopati telah di iktiraf sehingga peringkat antarabangsa. 🙂 Diharap jawapan saya membantu encik..

   Reply

 24. Posted by mohamad pauzi on May 25, 2010 at 11:15 AM

  Assalamualaikum saya tinngal di alor setar dan berminat untuk mencuba dan ingin menjadi pengeda

  Reply

  • Wslm en pauzi,

   Sekiranya en berminat untuk mencuba produk, boleh buat bayaran seperti dalam blog saya. Saya akan membuat penghantaran nanti. Terima kasih berminat untuk menjadi pengedar. Saya akan emailkan syarat pengedar ke email en sebentar lagi. tQ..=)

   Reply

 25. salam…sy b’minat dgn produk ni….mcm mane nk dpt kan m’mandngkan sy tgl di kota bharu..

  Reply

 26. Posted by Sayyidah on May 11, 2010 at 11:18 PM

  Salam,

  Saya cume nak tanye..
  Ada tak agen kat Brunei?
  Jika hntr terus kat Brunei bagaimana?

  Terima Kasih 🙂

  Reply

  • Posted by fyzul on May 11, 2010 at 11:35 PM

   salam sayyidah..

   Terima kasih kerana berminat untuk mendapatkan produk ini walaupun berada di Brunei. Saya mohon maaf, produk ini belum tembusi pasaran oversea. Hanya untuk Malaysia. Lagi pun pil2 or ubat-ubatan tak boleh dipos terus macam tu je ke oversea. Tak lepas di KLIA nnt..Hari tu saya sudah bertanya pegawai di pejabat pos..Puan doa-doakan semoga produk ini boleh tembusi pasaran oversea suatu hari nanti insyaAllah..:)

   Reply

 27. Posted by sue on May 11, 2010 at 6:04 AM

  assalamualaikum
  saya nak tahu aturan pemakananan produk untuk 18 tahun n keatas.. =)

  Reply

  • Posted by fyzul on May 11, 2010 at 9:53 AM

   wslm sue,
   pemakanan untuk usia 13 tahun dan ke atas sehingga dewasa sebanyak 3-5 biji 2 kali sehari..ambil 3 biji 2 kali sehari sudah cukup, asalkan diambil setiap hari..=)

   Reply

 28. Posted by mahdzir on May 5, 2010 at 11:20 AM

  kalau nak jd pengedar camna kena beli brapa botol syk dimana

  Reply

  • Posted by fyzul on May 11, 2010 at 11:43 PM

   maaf en mahdzir, komen en masuk dlm list spam..en boleh terus sms saya utk detail syarat pengedar..

   Reply

 29. Posted by intan on April 20, 2010 at 4:43 PM

  berapa lama kesan pengambilan boleh dilihat

  Reply

  • Posted by fyzul on April 20, 2010 at 4:50 PM

   Tak da masa yang tepat untuk nampak berubahan kerana kesan setelah pengambilan bergantung pada sistem badan dan kesesuaian seseorang. Normal kanak2 berusia 2-6 tahun dalam 2-3 minggu sudah nampak perubahan yang baik.. Pelajar2 sek menengah atau universiti, dalam range 1-3 bulan..InsyaAllah akan ada perubahan positif apabila pengambilan produk ini setiap hari..Tips dia bersabar dan tawakkal..=)

   Reply

 30. Posted by salina on April 19, 2010 at 11:07 AM

  Boleh saya tahu produk ini dibuat/dikilang di mana?

  Reply

  • Posted by fyzul on April 19, 2010 at 4:02 PM

   Produk di kilangkan oleh tajalli resources (M) sdn bhd di simpang renggam, Johor. Alamat seperti pada botol mindatif atau boleh lihat di page mindatifplus.

   Reply

 31. Posted by sarimah bojet on April 17, 2010 at 3:47 PM

  Salam,

  Saya ingin mencuba produk ini utk tiga org anak saya yg dlm umur 7thn/17thn/15thn.
  Anak saya yg 7thn -lelaki (hyperaktif) ada masalah pembelajaran.Banyak produk saya cuba tapi belum nampak kesan lagi.Macam mana caranya nak dptkan produk tersebut. terima kasih.

  Pn Sarimah Bojet
  Kuching, Sarawak.

  Reply

  • Posted by fyzul on April 17, 2010 at 5:37 PM

   salam puan sarimah,

   Sekiranya puan duduk berhampiran dgn kawasan en fauzi di petra jaya, kuching, puan boleh hubungi beliau di kuching (0168647664). Atau puan bolh terus membuat belian melalui saya. Saya akan uruskan penghantaran produk ini kepada puan. Terima kasih puan bertanya..

   Reply

 32. Posted by tuan yusoff on March 23, 2010 at 6:26 PM

  askm saya nak menjadi jurujual pruduk ini tolong bagi atau hantar cara cara untuk menjadi jurujual ……..sedia menunggu

  Reply

  • Posted by fyzul on March 23, 2010 at 7:23 PM

   Wslm.. Terima kasih tuan yusoff berminat menjadi pengedar..
   En boleh check email, saya berikan syarat2 untuk menjadi pengedar di email en sebagai rujukan..
   Saya menunggu jawapan dari pihak tuan yusoff pula..=)

   Reply

   • Posted by fadhlina on March 30, 2010 at 8:55 PM

    salam, sy pelajar utm skudai…
    kalao nk beli, macamne eh?
    boleh terus hantar ke kolej x?

    Reply

    • Posted by fyzul on March 30, 2010 at 8:58 PM

     wslm fadlina..
     awk sms no saya 0137019350 maklumkan kuantiti dan kolej..
     nnt saya hantarkan ke kolej awk..=)

     Reply

 33. Posted by razi on March 22, 2010 at 3:49 PM

  kat kuantan boleh beli kat mana

  Reply

  • Posted by fyzul on March 22, 2010 at 3:54 PM

   Salam en razi,

   En boleh hubungi mak saya atau akk saya untuk membuat belian. Kami tinggal di kampung padang, kuantan.
   No ibu saya (puan Zaiton) 0139060415 atau akk saya (Mazlia) 0199273463..
   Terima kasih bertanya..=)

   Reply

 34. Posted by mahani on March 10, 2010 at 12:49 PM

  Saya kat Penang, Bandar Tasek Mutiara, Simpang Ampat. Seberang Perai Selatan,
  Kalau nak jadi agen berapa RM dan dapat berapa botol produk ni..

  Reply

  • Posted by fyzul on March 10, 2010 at 6:20 PM

   mohon hubungi saya terus di no 0137019350..saya tidak akan nyatakan disini detail kerana saya ingin mencari yang benar2 berminat sahaja..terima kasih..

   Reply

 35. Posted by edda on March 5, 2010 at 6:17 AM

  Adakah ubat ini diikitiraf oleh Kementerian Kesihatan?

  Reply

  • Posted by fyzul on March 5, 2010 at 8:35 AM

   Ramai yang talah bertanya tentang hal ini dalam komen2 sebelum ini dan saya juga telah menjawab soalan ini dalam post artikel bertajuk homeopati: satu penjelasan..
   MOhon puan menbaca jawapan saya disini atau juga boleh rujuk pada page komen anda..InsyaAllah ada jewpan yang akk cari disitu juga..;)
   Terima kasih~

   Reply

 36. a;kum,kat melaka dh ada pengedar ke,sy nak cuba utk ank2

  Reply

  • Posted by fyzul on February 24, 2010 at 8:49 AM

   Salam puan umi,
   Maaf lewat reply pertanyaan puan, sibuk kelas sepanjang hari ini..
   Terima kasih atas pertanyaan cik/puan,
   buat masa sekarang masih belum ada pengedar dari melaka yang mohon dari saya.
   Wakil pengedar dari syarikat ada tidak silap saya, tetapi saya tidak tahu siapa wakil syarikat tersebut.

   Buat masa sekarang, akk boleh terus ambil melalui saya. Saya akan poskan produk terus ke rumah akak. Tiada masalah..

   Reply

 37. boleh tak sy nak no tel pengedar kat melaka

  Reply

 38. Posted by kalsom Ismail on February 19, 2010 at 11:25 AM

  saya ingin membeli 2 botol besar dgn harga rm56.00,saya akan bank in sebanyal rm60.itu adakah termasuk wang pos sekali? dan bilakah saya bolih terima sekiranya saya bank in esuk [19/2/10] hari sabtu?

  Reply

  • Posted by fyzul on February 19, 2010 at 3:30 PM

   Salam puan, saya minta maaf lmbat reply. Saya baru sampai skudai malam td, bertolak dari kuantan ptg tadi. Jadi x sempat tgk blog saya..
   Puan bank in esok, insyaAllah saya kan poskan pada hari isnin nanti. Hari selasa atau rabu puan akan dapat produk ini.

   Jumlah untuk 2 btol RM54 termasuk kos pos, Kalo atm mesin xle terima rm4, puan boleh mskkan rm60. Maklumkan kepada saya, nanti saya akan sertakan skali baki bersama produk puan tempah.

   Sekian.

   Reply

  • Posted by fyzul on February 22, 2010 at 2:39 AM

   Salam Puan kalsom,

   Saya dah cuba reply kepada email puan beberapa kali, namun gagal. Saya mohon puan terus sms kepada no saya untuk tempahan atau pertanyaan di 0137019350.
   InsyaAllah, jika puan membuat tempahan hari ini (isnin) pada sebelah petang, saya akan poskan pada keesokkan harinya. InsyaAllah lusa(rabu) atau khamis akk akan dapat produk. Ia bergantung pada kecepatan pos laju juga. Saya x boleh nak janji, sbb ada yg sampai keesokkan harinya selepas saya poskan, dan ada juga yang lewat sikit. Semua atas faktor pos laju. Tetapi normal 2-3 hari selepas pembayaran dibuat. Kecuali hujung minggu.

   Reply

 39. Posted by Kak Jie on February 18, 2010 at 9:09 AM

  Salam,

  maknanya kalau saya beli 2 botol (265 biji) total RM60 + postage ke sabah.

  Reply

  • Posted by fyzul on February 18, 2010 at 9:11 AM

   Salam,

   Ya kak jie, alhamdulillah ramai warga sabah bertanya dan membeli hari ini pada kadar yang saya maklumkan..

   Reply

 40. Posted by zawiah on February 17, 2010 at 4:14 PM

  ubat homeopathy terkenal dgn pantang larangnya…ubat ni tiada pantang larang ke?

  Reply

  • Posted by fyzul on February 17, 2010 at 4:54 PM

   terima kasih atas pertanyaan ini..

   Ya benar, produk homeopati ini juga ada pantangnya:
   1. elakkan mengambil minuman berkafien, teh, kopi, air gas atau nescafe sekurang-kurangnya 1/2 jam sebelum dan selepas mengambil Mindatif Plus
   2. Janagn disimpan dalam peti sejuk/ di tempat panas/ terdedah kepada cahaya matahari terik/ berhampiran dengan barangan elektrik
   3. Semasa mengambil mindatif plus, jangan di pegang dengan tangan, gunakan sudu plastik atau penutup botol

   mengapa perlu pantang ini??
   Konsepnya sama seperti pesakit yang mendapat nasihat dari seorang doktor supaya menjaga pemakanannya apabila memakan ubat supaya pesakit sempat sembuh..
   Walaupun produk homeopati ini bukan ubat, konsep pantang larang sama agar kesan maksimum dan khasiat produk dapat dilihat kepada setiap individu yang mengambilnya.

   Diharap jawapan ini membantu puan.
   Sekian.

   Reply

 41. Posted by abukhori on February 17, 2010 at 9:09 AM

  saya dari alor setar. Ada agen di alor setar yang saya boleh hubungi?
  no hp saya 0134083725

  Reply

 42. Posted by CHE ABIDIN BIN AJIB on February 17, 2010 at 3:35 AM

  Saya tinggal di kawasan Sg Siput(U) Perak di manakah saya bolih dapatkan produk ini.
  Anak saya mempunyai tabiat malas belajar dan suka melepak dan malas mengulang kaji pelajaran.

  Reply

  • Posted by fyzul on February 17, 2010 at 3:39 AM

   Buat masa sekarang, wakil jualan di perak under saya belum ada. En. boleh berhubung dgn saya terus. Saya akan membuat penghantaran kepada en nanti.. no phone saya 013-7019350

   Reply

 43. Posted by EVELYN TEMAI DING on February 17, 2010 at 3:26 AM

  Adakah ubat ini akan memberi kesan buruk untuk suatu masa akan datang?

  Reply

 44. Posted by RUZILAH on February 17, 2010 at 12:36 AM

  salam

  saya nak beli 2 unit yang besar
  harga RM 50.00 kn
  belanja pos RM4.00

  saya guna bank in..
  lepas saya bank ini macamana nak hubungi encik ye
  kalau boleh saya nak no telefon

  tima kasih

  Reply

 45. Posted by khalijah on February 11, 2010 at 1:33 AM

  mohon dapatkan no. telefon anda

  Reply

  • Posted by fyzul on February 11, 2010 at 2:10 AM

   Salam Puan Khalijah,
   Ini no phone saya 013-7019350. Untuk info lengkap cara bayaran, boleh lihat dalam page hubungi saya atau ckick beli sekarang. Ia akan link terus ke cara menghubungi dan membuat bayaran kepada saya.

   Terima kasih.

   Reply

 46. Posted by Fazlina on February 10, 2010 at 2:33 AM

  Macam mana saya boleh mendapat product ni. Boleh hantar by hand kepada saya. Saya kerja di USJ, Subang Jaya

  Reply

  • Posted by fyzul on February 10, 2010 at 2:42 AM

   Saya berada di Skudai Johor. Buat masa sekarang,saya tiada lagi agen di mana2 kawasan di seluruh negara. Sekarang ini ramai yang membeli secara online dengan saya. Selepas menerima bayaran saya terus poskan kepada semua pelanggan saya ke alamat yang diberikan. Alhamdulillah sehingga hari nie, semua pelanggan saya menerima produk mereka. Tiada kes produk tidak sampai.

   p.s: Kepada semua yang telah menggunakan produk ini dan ingin menjadi agen, boleh terus hubungi saya. Sangat di alu-alukan..1 kawasan, 1 agen diperlukan..:)

   Reply

 47. Saya dari Kuching, Sarawak, kalau saya bercadang nak buat pesanan bagaimanakan cara penghantarannya dan apakah saya boleh menikmati harga promosi yang di iklankan. berapakah harga untuk pesanan ke kuching.

  Reply

  • Posted by fyzul on February 10, 2010 at 1:19 AM

   Terima kasih saudara junid atas soalan ini.
   Harga untuk Sabah dan Sarawak lebih mahal sedikit.
   Jika harga biasa 1 botol besar di semenanjung RM28.00, di sabah dan sarawak RM32.00.
   Kos penghantaran juga berbeza. Penghantaran ke sabah atau sarawak lebih mahal.
   Sebenarnya harga promosi saya tumpukan di semenanjung.
   Sekiranya saudara junid berminat untuk dapatkan produk ini, dan ingin dapatkan pada harga promosi 2 Botol besar = RM50 saya boleh beri dengan 1 syarat saudara perlu tanggung semua kos penghantaran. Saya dah check kos penghantaran pos laju ke sarawak dalam RM10.00 untuk 1 kotak.
   Jika saudara setuju, saya boleh hantarkan. Tetapi saya galakkan saudara beli 4 botol atau lebih supaya berbaloi dengan kos penghantaran yang saudara kena tanggung nanti.
   Jika saudara setuju, boleh sms saya maklumkan.Ini no saya 013-7019350

   Terima kasih atas pertanyaan ini. Saya amat menghargainya..

   Reply

 48. Posted by ma tnazin bin mat arshad on February 6, 2010 at 7:34 AM

  saya ingin mencuba produk ini untuk anak saya akan tetapi saya tidak tahu bagaimana untuk berurusan dengan pihak tuan.(saya penguna baru dalam berusan intenet)Saya berharap pihak tuan dapat menunjukkan cara2 pembayaran dan penerangan kepada saya melalui e mail.

  Reply

 49. Posted by fyzul on February 5, 2010 at 2:58 AM

  Produk ini bukan sahaja baik untuk kanak-kanak sahaja, pelajar dan pekerja sangat di galakkan.

  Khas untuk pelajar kerana produk ini insyaAllah membantu pelajar untuk cepat menghafal atau mengingat sesuatu yang telah di pelajari. Apabila mengulangkaji, mudah untuk recall semula apa yang telah di baca sebelum ini..

  Pada semester ini baru saya perasan, apabila masuk ke kelas, penumpuan saya semakin bertambah. Penerangan yang diberikan oleh lecturer mudah faham dan ingat. Apabila ulang kaji pun, dapat recall apa yang telah lecturer ajarkan sebelum ini. Pembelajaran lebih efektif, alhamdulillah..

  Produk in baik untuk anda dan anak-anak anda juga.. Cubalah sekarang..

  Tidak rugi membelanjakan sedikit untuk diri dan anak-anak anda..:)

  Reply

 50. Posted by hasrul on January 29, 2010 at 3:28 PM

  belum cuba belum tahu kesannya.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: