Mindatif Plus

..SELAMAT DATANG..

 

KAMI TIDAK MENGATAKAN 100% ANAK-ANAK AKAN CEMERLANG MENGGUNAKAN PRODUK INI,TETAPI KAMI BOLEH MEMBANTU MENINGKATKAN PRESTASI PELAJARAN MEREKA..

______________________________________________________________

MINDATIF PLUS ADALAH MINERAL TISU BIOKIMIA. GABUNGAN PERUBATAN HOMEOPATI DAN PERAWATAN ISLAM. RASANYA  MANIS, MUDAH DIAMBIL DAN BERKESAN.


Makanan Tambahan Untuk Minda & Kesihatan

Untuk pekerja, pelajar, kanak2 dan ibu mengandung

Formula: PROF(H) DR TAJUDDIN BABA. Analisis : CEPP UTM

********

Mindatif Plus adalah satu produk baru yang dihasilkan untuk perubatan yang menggunakan kaedah homeopati. Ianya diasaskan oleh seorang doktor pengamal perubatan Homeopati iaitu Dr. (H) Tajuddin Baba selama lebih kurang 15 tahun.

********

SIAPA YANG SESUAI MENGGUNAKAN PRODUK INI??

  1. Kanak-kanak yang sukar bangun pagi atau mudah meragam di awal pagi.
  2. Kanak-kanak yang belum atau lemah untuk menguasai pelajaran yang diajar.
  3. Pelajar yang susah fokus di dalam kelas dan mudah lesu ketika mengulangkaji.
  4. Pelajar yang sukar mengingat atau menghafal subjek yang dipelajari.
  5. Pelajar yang bakal menduduki UPSR/ PMR / SPM / STPM
  6. Pelajar Universiti, pekerja yang banyak berfikir, dan orang tua.

~~@~~

KEISTIMEWAAN PRODUK MINDATIF PLUS:

>> 100% produk muslim bumiputera.

>> Dijamin Halal

>> Dijamin TIADA kesan sampingan.

>> Tiada bahan kimia atau dadah digunakan.

>> Kaedah perubatan ISLAM.

>> Diisi dengan surah al-fatihah, yaasin, al-insyirah dan zikir ilmu.

>> Mengandungi sucrose dan mineral semulajadi mengandungi unsure-unsur kismis, kurma, madu dan garam gunung.

–@@–

Khasiat Yang Terbukti Apabila Mengamalkan Mindatif Plus ini:

** Membantu memudahkan bangun tidur dan cergas sepanjang hari
** Membantu menguatkan daya ingatan & hafalan
** Membantu menghilangkan perasaan gemuruh, takut dan panik
** Membantu merangsang minat untuk belajar
** Membantu mengelakan demam, gastric, pening, resdung dan alahan
** Membantu mengelakan nyanyuk & pelupa
** Membantu memperbaiki emosi lebih seimbang (mengelak panas baran / pemarah)
** Membantu meningkatkan fokus semasa dalam kelas, kreativiti & kekuatan berfikir
** Merawat sistem darah, sistem saraf dan sistem imun tubuh
** Membantu menghilangkan keletihan dan kelesuan fizikal dan mental.

***

ATURAN PENGAMBILAN:

*1-2 TAHUN : 1 BIJI 1 KALI SEHARI

*3-5 TAHUN : 1 BIJI 2 KALI SEHARI

*6-12 TAHUN : 2 BIJI 2 KALI SEHARI

*13-DEWASA: 3-5 BIJI 2 KALI SEHARI

*IBU MENGANDUNG PADA BULAN  KE 4 : 3 BIJI 2 KALI SEHARI


Cadangan yang sesuai berwarna biru untuk belian menjimatkan.

DAPATKAN JAWAPAN TERKINI STATUS PRODUK MINDATIF DAN KELULUSAN KKM DISINI..

PENGHANTARAN……

Harga produk untuk ke Brunei / Singapura / Indonesia / Thailand

1 Botol Besar = RM35

1 Botol Kecil = RM20

Kos penghantaran pos laju:

Brunei dan SingapuraRM50
Thailand dan IndonesiaRM70

***

Dikilangkan Oleh: TAJALLI RESOURCES (M) SDN. BHD.

Diedarkan Oleh: DE MEN C MARKETING (JR0008997-M)

No. 10, Tingkat Satu, Jalan 1/3,

Bandar Baru Air Hitam 1,

86100 Air Hitam, Johor.

No Telefax: 07-7582997

Hotline: 013-9539139 / 017-9539579

***

Mindatif Plus mengandungi:

Calsium Fosfat ~ Membina tulang untuk kekal aktif & cergas serta meredakan lemah dan  sengal-sengal tulang.

Kalium Fosfat ~ Membina sel-sel neuron otak untuk menguatkan ingatan, kepekaan, meningkatkan kecerdasan fikiran dan menguatkan hafalan.

Magnesium Fosfat ~ Berfungsi sebagai pemangkin kepada jaringan saraf-saraf, menghalang saraf tunjang menjadi lemah dan kecut. apabila sistem maklumat dapat diperbaiki, maka segala maklumat yang ingin dihantar dan diterima oleh otak akan dapt ditafsir dengan cepat. Khasiatnya: Mengelakkan penyakit sawan, memulihkan kelesuan otak dan menguatkan sel-sel saraf tunjang.

Natrium Fosfat ~ Menguatkan jantung untuk mengelakkan perasaan gementar, malu, takut,  panik, berdebar-debar dan pemarah.

Ferum Fosfat ~ Menambah dan menguatkan sel plasma darah agar nutrien dan oksigen dapat dihantar dengan lebih  sempurna ke seluruh badan

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

CARA PENGAMBILAN:

HENDAKLAH DIKESAP/DIKEMAM BAWAH LIDAH SEBELUM TIDUR DAN SELEPAS BANGUN PAGI. SARAF BAWAH LIDAH AKAN TERUS MENYERAP MINERAL DAN DIBAWA KE OTAK. JANGAN DITELAN!

Terbaik, bacakan SURAH AL-INSYIRAH (Alam nashrah) dan SELAWAT 3X atau berdoa mengikut agama masing-masing sebelum/semasa mengambil Mindatif Plus.

  • Elakkan mengambil minuman berkafien, teh, kopi, air gas atau nescafe sekurang-kurangnya ½ jam sebelum dan selepas mengambil Mindatif Plus.
  • Jangan disimpan dalam peti sejuk/ ditempat panas/ terdedah kepada sinaran matahari/ berhampiran barangan elektrik & elektronik.
  • Jangan dilangkah, digoncang terlalu kuat dan hindarkan bau-bauan.
  • GUNAKAN SUDU PLASTIK

** DIGALAKKAN DIAMBIL KETIKA PERUT KOSONG.

PRODUK INI SESUAI UNTUK SEMUA LAPISAN MASYARAKAT.

______________________________________________________________

AWAS! DAPATKAN YANG ASLI. JANGAN TERTIPU DENGAN _____________________PRODUK TIRUA N._________________

MAKLUMAT PEMBAYARAN:

No Akaun Maybank: 151306751015
Atas Nama: MOHD HAFIZUL HALIM

3rd party email= hafizul0922@gmail.com

atau

No Akaun CIMB: 06120077085529
Atas Nama: MOHD HAFIZUL HALIM

3rd party email= hafizul0922@gmail.com

Setelah Selesai pembayaran, Segera hubungi saya by SMS / email
H/P: 013-7019350 Email: hafizul0922@gmail.com

 

Nama bank:
Jumlah dimasukkan:
Masa bank-in:
Kuantiti Belian:
Nama pembeli:
Alamat untuk dihantar:

***

p/s: Boleh rujuk Senarai Pengedar Mindatif Plus diatas untuk ketahui lokasi pengedar yang berdekatan dengan anda.

“Tiap insan inginkan yang terbaik, dan kami berikan produk terbaik untuk seisi keluarga. Tawakkal dan sabar. Cepat atau lambat perubahan adalah dengan izin-Nya.”

MAKAN MENGIKUT PERATURAN DENGAN BETUL SERTA BERTERUSAN (3-6 BULAN) UNTUK KESAN YANG MAKSIMUM.

40 responses to this post.

  1. Posted by Anuar on March 30, 2014 at 2:22 PM

    Asalamualaikum
    saya berminat hendak menjadi pengedar produk mindatif plus bagaimana caranya ?

    Reply

  2. Posted by qiha on December 20, 2013 at 3:19 PM

    mcm mana nak dapatkan mindatif plus ini di kawasan sg buloh ? thankyou :)

    Reply

  3. salam..saya tlh mggunakn Mindatif utk ank saya,perubahannya sudah ada…saya mmbeli 2 btl smsadMAHA…prblemnye skrg dmana saya nk mmbelinya dDaerah JERANTUT…harap mklum…

    Reply

  4. Posted by shahida on January 12, 2013 at 8:05 PM

    saya dh mnggunakn Mndatif ni,ada la prubahnnya bg ank saya…saya mula mmbeli 2botol dMAHA,..masalahnya saya nk mmbeli dmana skarang…

    Reply

  5. Posted by sharnizan on July 12, 2012 at 3:34 PM

    Asmkm sy baru sahaja mencuba produk ini , tetapi sy tinggal di padang serai kulim kedah.bagai mana sy nak membeli produk tersebut yg berdekatan dengan tempat sy kerana mengikut pembekal yg sy jumpa semalam mereka kurang faham dengan lokasi kulim so kalau boleh sy nak tahu tempat utk sy dapatkan produk ini.
    selian terima kasih

    Reply

    • Salam Sharnizan: Terima kasih telah mula mencuba produk mindatifplus ini. Setakat ini beliau pengedar yang kami ada di kedah. Sekiranya sukar untuk mendapatkan produk disana, boleh buat tempahan online dengan saya. Saya akan uruskan penghantaran ke alamat yang diberikan.

      Reply

  6. Posted by izainurulinda mohd isa on March 28, 2012 at 2:42 PM

    Anak saya baru mengamalkan mindatif kurang lebih sebulan dan berhasrat meneruskan pemakanannnya. Saya berminat nk tahu lebih lanjut untuk jadik pengedar…sila email saya ke arepeace1103@gmail.com

    time kasih

    Reply

    Reply

  7. Posted by hanis on March 23, 2011 at 5:37 PM

    sy nk tahu nk makan produk nie kena kemam, jadi anak sy baru 1 thn stgh dan dia lebih suka gigit and telan saje. Sy ada terbaca produk nie tk boleh telan jadi macam mane ye. Boleh telan ke?

    Reply

    • @Kak Hanis: Cara makan terbaik adalah dikemam atau diletak dibawah lidah. Jika ditelan khasiat lambat bertimbak balas dengan badan. Sebab itu saya larang ditelan. Akak boleh cuba ajar dia kemam, atau gigit macam makan gula-gula pun ok dari terus telan. Kalo tak boleh juga, akak bagi bila usia dia dah besar sikit. Takda masalah.. :)

      Reply

  8. Posted by Wan Habsah Wan Abu Bakar on February 8, 2011 at 11:48 AM

    slm…akak br terbaca tntg MINDATIF PLUS ni,anak akak berusia 7thn dan msh blm pndai mmbaca dan kurang minat utk belajar…adakah ini dpt mmbntu, biasa brape lamakah masa yg diambil utk lihat kesannya. Bagaimana pula dgn waktu pengambilannya, blh dimkn bl2 ms @ hanya sebelum dan selepas bgn tidur.satu lg masalah ank saya gemar mnm teh,hanya tu je yg dia boleh mnm…adakah itu akan mmberi kesan pada ubat tu…

    Reply

    • @Kak Habsah: Salam akak. Untuk masalah anak akak, iAllah membantu akak. Masa nak lihat perbezaan bergantung, ada kalanya cepat dan ada kalanya lewat. Tetapi biasanya kanak-kanak lebih cepat nampak kesan apabila diambil berterusan setiap hari. Waktu disarankan sebelum tidur dan selepas bangun, namun sekiranya sukar, akak boleh adjust masa asalkan diambil setiap hari.

      Air teh boleh minum akak, cuma elakkan setengah jam sebelum dan selepas mengambil Mindatif Plus sahaja.

      Reply

  9. Salam..
    nak tanye ada tak testimoni anak hyperaktif makan ubat ni.macam mana di selepas mengamalkannya

    Reply

    • @Kak Yati: Salam. Ada beberapa orang pengguna Mindatif yang mengalami masalah anak hyperaktive. Cuma masalahnya saya tiada testimoni detail tentang pengguna Mindatif kerana biasanya feedback secara lisan semasa mereka membuat belian ulangan di pasar malam di Kuantan. Saya bimbang akak tidak percaya kata-kata saya tanpa memberikan detail pengguna tersebut. Cuma berdasarkan feedback mereka, alhamdulillah secara beransur-ansur anak2 mereka mula mudah menerima arahan dan tidak terlalu hyperaktive.

      Boleh saya tahu anak akak berusia berapa tahun? Pendapat saya, tidak salah akak mencuba produk ini kerana selain untuk atasi masalah hyperaktive, produk ini juga boleh membantu merangsang minat belajar anak akak insyaAllah. Pepatah melayu kata tidak cuba tidak tahu keserasian dan kesusaian produk ini dengan anak akak. Harga murah malah untuk anak kecil kerana boleh tahan lama. Harap jawapan saya membantu.. :)

      Reply

  10. Posted by mohd rozaman on January 24, 2011 at 11:58 AM

    apa beza produk ini dengan produk mindatif plus madunia

    Reply

    • @mohd rozaman: Actually ada sejarah tersendiri tentang mindatif plus madunia dengan company DeMenC marketing. Sebelum ini Mindatif Plus (Dr Tajuddin Baba) pernah bekerjasama dengan Madunia untuk mengeluarkan produk Mindatif PLus ini dan atas beberapa perkara yang berlaku, kini Mindatif Plus (Dr Tajuddin) bukan lagi bersama Madunia. Tapi rasanya saya tidak berhak menceritakan detail hal tersebut. Cuma apa yang dapat saya jawab, mindatif plus madunia bukan produk dari Dr Tajuddin Baba. Resipi atau formula mereka tidak sama dengan Mindatif Plus yang saya jual ini. Mindatif PLus asli adalah keluaran dari Dr Tajuddin Baba di bawah syarikat DeMenC Marketing. Harap jawapan saya membantu.

      Reply

  11. Posted by salina on December 17, 2010 at 12:56 PM

    Assalamualaikum..sy dan kakak sibuk mncari mindatif plus nie tp baru nie jmpa…kami ada anak kecik2 yg baru nk mula sklh…alhamdulillah..ptg ni jgk sy nk bank in duit..terima kasih kerana menjualnya…:-)anda di jb kan?dibhgian mana?sy di jb juga…

    Reply

    • Salam Salina. Maaf lewat membalas komen nie. Saya sekarang berada di kawasan Senai JB. Saya baru turun JB jadi stok buat masa sekarang untuk orang JB belum ada kerana semua tempahan melalui saya diuruskan oleh keluarga saya dari Kuantan. InsyaAllah awal tahun depan boleh terus dapatkan produk dari saya untuk pengguna di area senai dan skudai. :) Sekiranya saudari sudah bank in, mohon terus sms ke no saya ye.. Terima kasih.

      Reply

  12. Posted by norain on December 15, 2010 at 3:43 PM

    berapa harga utk jd ahli,pengedar or stokis? TQ

    Reply

  13. Posted by ummi3heroes on June 29, 2010 at 10:56 PM

    Nak tanya boleh ke makan ubat ni ngan ubat hospital… seperti ubat ritalin untuk ADHD?

    Reply

    • Sebaiknya jarakkan masa dalam sejam dua antara ubat hospital dengan mindatif. Walaupun mindatif tiada menggunakan bahan kimia, namun sebagai langkah berhati2, saya sarankan menjarakkan masa pengambilan. Itu sahaja.. Tiada masalah..=)

      Reply

  14. Posted by Sayyidah on May 12, 2010 at 12:00 AM

    Salam,

    Saya nak tahu..product mindatif plus ni dibuat oleh siapa? Pengilangannya awak sendiri ke? Maksud saya awak tahu ke cara pembuatannya?

    Reply

    • Posted by fyzul on May 12, 2010 at 12:04 AM

      wslm..

      produk formulasi oleh Dr Tajuddin Baba, Dr Homeopati yang telah berpengalaman lebih 15 tahun dalam perubatan homeopati..Dikilangkan oleh Dr Tajuddin sendiri di bawah syarikat Tajalli Resources..Saya belum berpeluang melihat cara Dr Tajuddin buat lagi. Tapi saya telah berjumpa Dr Tajuddin sebelum ini semasa di Johor..:)

      Reply

  15. Posted by bibi on April 9, 2010 at 12:30 PM

    Cara makanan product ini ialah secara kemam, bagaimana klu anak saya menggigitnyer? Anak saya baru berumur 3 tahun 3 bln.

    Reply

    • Posted by fyzul on April 9, 2010 at 2:20 PM

      Saya paham kanak2 memang suka gigit ja macam dorang makan gula2..=)
      Akk cuba ajar dia kemam, tapi jika permulaan nie dia lebih suka gigi ja xpa..biarkan dulu dia makan cmtu.. xda masalah..Cuma apabila di kemam zat2 lebih cepat diserap ke sel2 badan berbanding digigit/ kunyah..insyaAllah semoga khasiat zat2 produk ini dapat diperoleh oleh tubuh anak puan..

      Reply

  16. Posted by Sue on March 8, 2010 at 8:03 AM

    A’kum,
    Saya berminat untuk membeli produk ini dan adakah pengedar di Kota Bharu, Kelantan atau kena terus order dengan En. Fyzul ?… T.kasih.

    Reply

    • Posted by fyzul on March 8, 2010 at 8:54 AM

      Salam Sue,

      Sue boleh terus membuat belian melalui saya..=)
      Cara bayaran seperti dalam page cara bayaran di blog ini..
      tQ..

      Reply

  17. Posted by Rusnielisa on February 22, 2010 at 8:40 AM

    Adakah stokis di Kota Kinabalu Sabah nie? Saya ingin juga mencuba produk ni.

    Reply

    • Posted by fyzul on February 23, 2010 at 2:11 AM

      assalamualaikum..
      terima kasih atas pertanyaan Cik Rusnielisa yang berminat untuk mencuba produk ini.. Mohon untuk Cik terus hubungi saya sms atau call ditalian 013-7019350 untuk lebih details..terima kasih:)

      Reply

  18. Posted by zana on February 17, 2010 at 11:11 AM

    dimana saya boleh mendapatkan mindatif – puchong

    Reply

    • Posted by fyzul on February 17, 2010 at 11:14 AM

      stakat ini, untuk seluruh malaysia, saya yg incharge..
      belum ada wakil jualan under saya di punchong atau mana2 kawasan lain lagi..
      awk boleh membeli melalui saya.
      saya akan poskan kepada semua pelanggan saya..

      Reply

  19. Posted by kalsom Ismail on February 17, 2010 at 10:01 AM

    bagaimana cara untuk mendapatkan MindatifPlus ini?banyak keadaah yang telah saya gunakan tapi belum berhasil lagi.saya ingin mencuba untuk anak tunggal saya yang berusia 10 tahun.masalah yang saya hadapi menjaga seorang anak ini benar2 teruji.saya harap dengan berkat kesabaran saya selama ini saya mendapat apa yang saya harapkan.insyallah.

    Reply

    • Posted by fyzul on February 17, 2010 at 10:27 AM

      Untuk dapatkan produk ini, puan boleh membeli melalui saya. Puan boleh ke page cara bayaran untuk dapatkan info tentang cara bayaran produk ini.
      Sekian..

      Reply

  20. Posted by mohamad yusri on February 5, 2010 at 7:42 AM

    dimana boleh dapatkn barang di kws utara

    Reply

    • Posted by fyzul on February 5, 2010 at 8:54 AM

      Di setiap negeri ada stokis dan eksekutif pemasaran syarikat, tetapi saya tidak dapat info lengkap eksekutif pemasaran dan stokis tersebut kerana ia dalam rekod syarikat. Buat masa sekarang, eksekutif pemasaran di setiap negeri menumpukan jualan mindatif ke sekolah-sekolah setiap negeri. Jualan secara internet sebegini adalah atas initiative saya sendiri selain dari jualan ke sekolah-sekolah..:)

      Blog ini bukan web rasmi syarikat. Sehubungan itu, saya mohon maaf tidak dapat berikan info agen di utara buat masa sekarang. Apabila ada agen saya di utara, saya akan maklumkan dalam blog ini wakil2 agen saya nanti. Buat masa sekarang, En boleh ambil dari saya dahulu. Saya akan poskan terus ke rumah.

      Reply

  21. Posted by sahrir mohd nor on January 31, 2010 at 10:49 PM

    saya ingin tahu bagaimana saya boleh menjadi pengedar

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 39 other followers

%d bloggers like this: